We gaan naar KL!

De afgelopen maanden is voor ons een speciale periode geweest. Ze hebben in het teken gestaan van onze mogelijke verhuis naar Kuala Lumpur. Bij alles wat je doet, schieten er gedachten door je heen gerelateerd aan het aanstaande vertrek: “hoe doen we dat straks”, “hm… het heeft eigenlijk geen zin meer om die grote fles wasmiddel uit de aanbieding te kopen”, enz. Zo was onze vakantie afgelopen zomer in Frankrijk ook wel moeilijk, want we zagen heel veel leuke dingen voor in huis… Je wilt de troep die j in al die jaren verzameld hebt opruimen weggooien. Het is maar goed dat we hier vroeg mee begonnen zijn, want om nu op het laatste moment nog even te doen wat we in de tussentijd al gedaan hebben… (1.5 rolcontainer gevuld, 4 bezoekjes met volgeladen auto aan het goede doel, 3 bezoekjes met volgeladen auto aan de stort)

Langzamerhand hebben wij ook familie, vrienden en collega’s van Anja ingelicht. Achteraf gezien is dat wel een leuk proces geweest. Toen de vraag er net lag, wisten nog maar weinig mensen wat er allemaal op stapel stond. Zouden we wel gaan? Wat als we zouden besluiten niet te gaan, moesten we dan iedereen weer af? Met het verstrijken van de tijd werd ons meer en meer duidelijk en konden we op steeds meer plekken het grote nieuws brengen. Voor iedereen die het nu (nog) niet weet: wij zitten vanaf december voor een paar jaar in Kuala Lumpur, Maleisië!

Door omstandigheden wist de een het eerder dan de ander, maar dat deed niets af aan alle reacties. Als echt iedereen nakomt wat beloofd is – categorie “natuurlijk komen we langs” -, dan zou Anja daar een full-time B&B kunnen beginnen. We snappen dat dit niet voor iedereen even haalbaar is. Toch hopen we met iedereen in contact te blijven middels Skype, deze blog, email, en natuurlijk onze bezoeken aan Nederland in de komende jaren.

Leuk ook dat je je ineens beseft dat allerlei ervaringsdeskundigen om de hoek te vinden zijn! Ook fijn dat juist deze mensen hun waardevolle ervaringen met ons hebben willen delen. Enerzijds in het besluitvormingsproces, maar anderzijds ook in de voorbereiding. Het heeft ons goed op weg geholpen.

1 reactie op “We gaan naar KL!

Geef een reactie