Appartement gevonden?

Afgelopen donderdag ben ik met de makelaar op pad geweest. In juli zijn we al met haar een middag wezen ‘shoppen’ en hebben toen ons oog laten vallen op twee appartementen in ‘The Saffron‘ (een vrij recent condo-complex), waar ik het al eerder over had. Aldaar hebben we toen twee appartementen bekeken, welke nu uiteraard al lang niet meer beschikbaar zijn. In principe waren we enthousiast over beide appartementen, maar eentje sprong er toch echt uit. Dit kwam omdat de ‘middelste’ slaapkamer bij de woonkamer was betrokken (zie hiervoor de ‘floor plans’ en dan de 1e pagina – 1,000 sq. ft. – via de link hierboven). Daarbij kwam dat je vanuit deze ruimte een mooi uitzicht had naar het binnenterrein van het complex, welke bestaat uit vier torens.

Gelukkig was er op dit moment een soortgelijk appartement beschikbaar (2e pagina onder ‘floor plans’ – 1,085 sq. f.t) , ware het niet dat de vraagprijs toch wat boven ons budget bleek. Desalniettemin ben ik meegegaan om te kijken. Wat schetste mijn verbazing: het was bijna een identiek appartement, met bijna dezelfde meubels. In plaats van een bureau in de ‘middelste-bijgetrokken-slaapkamer’ stond er een (slaap-)bank. Daarbij kwam dat de hoofd slaapkamer niet uitkijkt over een drukke straat.

Hieronder wat foto’s van het appartement. Sorry voor de kwaliteit, maar ik had niet zoveel mogelijkheid om uitgebreid foto’s te staan maken.

Woon-/eethoek

Woon-/eethoek

Keuken

Keuken

Ontbijthoek

Ontbijthoek

Uiteindelijk hebben we de makelaar laten weten dat we zeer enthousiast waren, maar dat het toch echt boven ons budget lag. Deze gaf aan dat ze zou proberen met de eigenaar een mooie deal te regelen, omdat we toch voor een paar jaar die kant op zouden komen en daar wonen. Uiteindelijk is het haar gelukt en hebben we zelfs een parkeerplaats erbij. Dus eigenlijk hebben we nu voor bijna dezelfde prijs 8,5 % ruimte erbij (bijna 8 vierkante meter). Vrijdag heeft ze me gebeld met het goede nieuws. Komende donderdag heb ik een afspraak om het contract te tekenen en meteen wat formaliteiten te regelen. Een van die dingen is het betalen van borg, security deposit, tekenkosten, … In totaal een flink bedrag wat ik helaas niet in één keer kan pinnen. Daarom struin ik nu dagelijks even langs de pinautomaten die ik tegenkom, want niet alle banken hier slikken mijn nederlandse passen en de meeste hebben een opnamelimiet van zo’n 250 Euro per keer. Zodoende hoop ik donderdag het totaalbedrag bij elkaar te hebben.

Als we eenmaal getekend hebben, kunnen we bij aankomst in december direct ons appartement betrekken!

2 reacties op “Appartement gevonden?

  1. Wow, ziet er echt te gek uit! Daar kunnen jullie wel een aantal jaren goed wonen! We kijken er naar uit om het in het echt te kunnen bewonderen.
    groetjes Patricia, Bart, Mathijs en Jasper

  2. Hoi Sjoerd en Anja, wat een prachtige woning, en wat goed dat het gelukt is na de nodige onderhandelingen! Heerlijk joh, om nu zekerheid te hebben over je onderkomen in KL. En het is wel heel grappig om te lezen hoe je je geld bij elkaar moet sprokkelen om de borg te betalen :) !
    Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie