Het grote aftellen is begonnen

Afgelopen vrijdagnacht ben ik teruggevlogen en ben nu even ‘thuis’. Het was wel een raar gevoel om uit KL weg te gaan met het idee dat ik over twee weken al weer terug ben, maar dat het dan ook meteen ons thuis is. Het voelde eigenlijk meer als een soort verlof. Los van het feit dat het natuurlijk meer dan fijn was om weer bij Anja te zijn, was het ook wel vreemd om in Eindhoven aan te komen. Zoals Anja al aangaf, heeft ze ook niet stilgezeten. Het huis is nu wel heel erg kil en koud. Behalve de spullen die naar de opslag/vrienden/familie gaan, is er bijna niets meer aanwezig. Het is nu aftellen tot de rest ook wordt opgehaald.

Woonkamer

Woonkamer

Een van de zaken die er al niet meer zijn, zijn mijn zomerse kleren. Die heb ik de afgelopen drie weken gedragen en lekker in KL gelaten. Dit leverde op zich nog wel een leuk tafereel bij de douane op. Toen mijn koffer eindelijk op de band belandde, pakte ik deze snel en liep naar ‘niets aan te geven’ en hoopte achter de deur Anja snel te zien. Helaas had een vriendelijke ambtenaar van de douane daar een ander idee over. Na op haar vragen geantwoord te hebben dat ik inderdaad alleen reisde, drie weken weg was geweest en net terugkwam uit Kuala Lumpur, werd ik vriendelijk verzocht om even mee te lopen en mijn bagage open te maken ter controle. Ondanks dat het nu langer duurde eer ik bij Anja kon zijn, leek het me ook wel amusant, want ik verwachtte direct zo’n priceless moment van de Mastercard reclame. De verbazing bij de beambte was dan ook erg groot om in de grote koffer alleen een paar schoenen, wat wasgoed en een telefoonlader aan te treffen: “Dat is ook niet veel voor drie weken?!”

Studeerkamer

Studeerkamer

De komende dagen de laatste loodjes met het regelen van zaken en aftellen, want erg lang duurt het nu niet meer. Ook het aantal nachtjes dat we hier nog slapen, kunnen we op onze handen gaan aftellen. Gelukkig kunnen we dit met een gerust hart doen, omdat we, in tegenstelling tot de uitzendingen van ‘ik vertrek’ die we onlangs bekeken, het gevoel hebben dat we de meeste zaken toch uitgedacht en geregeld hebben. Dit is natuurlijk niet helemaal eerlijk vergelijken omdat ik straks al werk heb en we nu nog niet vertrekken met het idee Nederland voorgoed achter ons te laten.

Naast het feit dat we uitzien naar de oversteek, kijken we ook enorm uit naar zaterdag. We hopen dat zoveel mogelijk dierbaren nog even de tijd kunnen vinden om langs te komen op onze afscheidsreceptie.

3 reacties op “Het grote aftellen is begonnen

 1. Hoi Sjoerd en Anja, wat is het inderdaad leeg in jullie huis… Maar heel goed van jullie dat alles is gepland en georganiseerd en geregeld! Helaas, ik ben er dus niet bij op zaterdag 26 november, maar gelukkig heb ik jullie deze zomer nog gezien en gesproken toen ik bij jullie in Eindhoven kon mee-eten. Mooie herinnering! En ik blijf in contact via jullie blog!
  Hartelijke groeten, Huibert

 2. Hoi Sjoerd en Anja, Wij hebben alles vanaf de eerste minuut mee kunnen beleven. De ups en downs (die er natuurlijk ook waren). Grote bewondering voor jullie beiden hoe jullie de schouders eronder gezet hebben.
  En dan is het bijna zover, zaterdag jullie afscheidsreceptie en 3 december vliegen jullie uit naar KL! ! Het zal niet makkelijk zijn om onze zoon en schoondochter zo ver weg te hebben maar gelukkig hebben wij skype én deze blog, zodat we niet veel van jullie hoeven te missen. De nieuwe flat ziet er leuk uit, we zullen jullie zeker komend jaar bezoeken om alles met eigen ogen te kunnen bekijken!
  Pap en Mam

 3. Lieve Sjoerd en Anja,

  Wat gezellig dat we jullie nog even hebben gezien gisteravond op jullie afscheidsborrel! Wel gek om het huis zo leeg te zien. Dan is het ineens wel heel erg zichtbaar dat jullie weggaan!

  Ik weet uit eigen ervaring dat het heel raar is om te vertrekken, je hebt er enerzijds heel veel zin en tegelijkertijd ben je ook onzeker over wat je te wachten staat. En natuurlijk een beetje verdrietig om afscheid te nemen. Je moet maar gewoon vertrouwen hebben dat alles wel goedkomt (want dat komt het namelijk) en het een beetje over je heen laten komen. En dan zul je zien, over een paar maanden is het heel normaal! Dan woon je in een wereldstad, je kunt er je weg prima vinden, en je hebt veel geleerd en je verder ontwikkeld. Daar heb je je hele leven profijt van, dat weet ik zeker.

  Jullie gaan een bijzondere tijd tegemoed. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor! Dat jullie de kans krijgen en het gewoon DOEN!

  Ik blijf jullie volgen (heb me ook eindelijk aangemeld op de site ed…;-))

  Veel groetjes en liefs

  Celine

Geef een reactie