De toerist uithangen

Na de aanschaf van nuttige dingen en het regelen van het een en het ander door de week, was het afgelopen weekend tijd om de toerist uit te hangen. Voor het eerst hebben we het fototoestel meegnomen, zodat we impressies met jullie kunnen delen.

Masjid Jamek

Masjid Jamek

Zaterdag zijn we naar Chinatown en omgeving geweest. De Chinezen vormen ongeveer een kwart van de bevolking van Maleisië! We zijn onze tour begonnen bij Masjid Jamek, de oudste moskee van Kuala Lumpur. Toen wij in juli in KL waren, ben ik al het terrein van de moskee opgegaan en heb een rondje om de moskee heen gelopen. Naar binnen gaan is alleen weggelegd voor moslims. Om op het terrein rond te lopen moet je al een kleed aantrekken en een hoofddoek om doen. Via Central Market, de oude versmarkt van de stad, nu dienst doende als winkelcentrum voor toeristen, zijn we richting Chinatown gelopen. Deze buurt bestaat uit smalle steegjes en straatjes met hier en daar Chinese tempeltjes. Al die kleuren zijn erg mooi om te zien. Ook ligt er een hindoetempel waar we even naar binnen zijn gegaan. Meest bekend staat Chinatown om Jalan Petaling (Petaling Street),
Jalan Petaling

Jalan Petaling

een (vooral ’s avonds) drukke straat met veel (toeristen)winkeltjes met nepspul. Niet echt aan ons besteed dus… Een stukje verder, in een achterafstraatje hebben we gegeten: ik noodles met varkensvlees en Sjoerd noodles met kippenpoten. Niet de drumsticks zoals wij die in Nederland kennen, nee echt de poten van de kip. Kipfilet kom je hier overigens bijna nergens tegen. Je ziet elke deel van de kip voorbijkomen, alles inclusief bot.

Vaak is het erg bewolkt in Kuala Lumpur, maar zaterdag scheen de zon volop. Je moet dan zeker niet de hele dag in de zon lopen, dat is niet vol te houden. Daarom hebben we besloten, via een supermarkt in een mall onderweg, naar huis te gaan om daar een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Toen kwam het onvermijdelijke: regen en onweer. Dat is bijna elke dag zo. Daarna hebben we voor het eerst sinds onze aankomst in KL zelf gekookt: pasta met aubergine in tomatensaus.

Later op de avond zijn we weer richting het centrum gegaan om een bezoek te brengen aan een bioscoop in de KLCC mall bij de Petronas Towers. Onze eerste keus was net uitverkocht, daarom zijn we naar een kerst animatie film geweest. Was erg grappig.

Neushoornvogel

Neushoornvogel

Zondag zijn we naar een rustigere locatie geweest: de Lake Gardens. Deze liggen aan de westrand van het centrum. Het zijn van oorsprong uitgestrekte plantentuinen uit het eind van de 19e eeuw, aangelegd voor de Britse elite. Nu is het het grootste en populairste park van de stad met in het midden een groot meer.
Pauw

Pauw

In het park liggen meerdere attracties, zoals een vogelpark, een vlinderpark, een kleine dierentuin en het nationale planetarium. Omdat het gehele park te groot is om te voet te bekijken, op een heuvel gelegen is en niet met het openbaar vervoer te bereiken is, moesten we een keuze maken en er met een taxi naar toe gaan. We hebben eerst een bezoek gebracht aan het Birdpark en daarna aan de orchideeëntuin.

Orchidee

Orchidee

Het Birdpark is het grootste vogelpark ter wereld waar vogels vrij rondvliegen tussen de bezoekers. We hebben een hele hoop vogels gezien, lekker ontspannen en Maleisische nasi gegeten.
Zicht op Petronas Towers

Zicht op Petronas Towers

Daarna hebben we nog een bezoekje gebracht aan de orchideeëntuin. Er was bijna niemand en de toegang was gratis. Dus was helemaal genieten. Af en toe was er zicht op de stad. Sjoerd heeft goed kunnen oefenen met zijn nieuwe hobby: fotograferen (daar was hij in NL al mee begonnen).

Anja in de orchideetuin

Anja in de orchideetuin

Daarna zijn we naar Little India gegaan. De Indiers vormen zo’n 7 procent van de bevolking van Maleisië. Hier was het erg druk, maar gezellig en erg kleurrijk. Er staan rijen met winkels en kraampjes met stoffen, sieraden, eten en dergelijke. Een stuk verderop kwamen we weer malls tegen. Na wat geshopt te hebben, ja de winkels zijn ook op zondag open en elke dag tot ongeveer 10 uur ’s avonds, hebben we nog iets te eten gepakt.
Sjoerd in het Birdpark

Sjoerd in het Birdpark

Voor een groot warenhuis stonden allemaal karren met eten. Gefrituurde snacks en geroosterde maïskolven. Ook waren er karren met stokjes met eten die je uit kon kiezen en dan voor je kon laten koken. Erg lekker, alleen jammer dat het merendeel vis is, wat ik niet eet… Lekker op de trappen gezeten en gegeten en daarna weer naar huis gegaan met de metro.

6 reacties op “De toerist uithangen

 1. Yummm chicken feet ;-) ! Was ook zeer populair bij mijn aziatische labmates. Maar aan mij was het ook niet zo besteed, brrrr. Hoewel ik het wel goed vind om dat hele beest op te eten op zich.

  Maar het klinkt wel alsof er erg veel lekker eten te krijgen is. Ik krijg al helemaal zin een een reis naar Maleisie! Hoe gaat het met werken/expatten?

  • Ons ‘hostel’ is nog niet volgeboekt, dus sla je slag (en doe het beter dan wij destijds bij jou ;) )

   Werken is ondertussen begonnen. Wel een raar gevoel om een bekende nieuwe baan te hebben. Maar dat maakt het zeker niet minder leuk!

   Qua expatten zijn we ook langzaamaan begonnen met het leggen van contacten en links en rechts te kijken waar en wat voor activiteiten we kunnen bezoeken.

 2. Hoi Anja en Sjoerd,
  Wat een hartstikke leuk verhaal Anja, en wat een schitterende foto’s heeft Sjoerd daarbij gemaakt! Nou, ik krijg al een aardig beeld van KL, op deze manier is een Lonely Planet niet meer nodig :) ? Maar groot gelijk dat je je nieuwe stad verkent, je gaat er immers drie jaar wonen. Fijn te lezen dat het zo goed bevalt!
  Hartelijke groeten, Huibert

 3. Wat bekend zoals je het omschrijft! Vooral de Jelan Petaling. De Lake Gardens kon ik niet komen, of liever gezegd heb me een aantal blaren gelopen om te vinden hoe ik er lopend kon komen :) Gaaf dat jullie al zo veel hebben gezien nu.

Geef een reactie