En toen zaten we al op Schiphol

Na alle voorbereidingen is het eindelijk zo ver. We zijn ingechecked en al; we hoeven alleen nog even op het vliegtuig te wachten. Hiermee komen alle voorbereidingen ten einde. Dan gaat toch gebeuren wat we afgelopen zomer voor ogen hadden: straks als de deur van het vliegtuig sluit… Indertijd waren het maanden, tot voor kort weken en uiteindelijk nachtjes slapen en nu zitten we de allerlaatste uurtjes te doden!

Niet alleen de voorbereidingen komen ten einde, het is de aflsuiting van een hele rare, maar tegelijkertijd ook, hele mooie en waardevolle week. Zo hadden we vorige week zaterdag nog een ‘full house’ en zaten we een paar dagen later al weer zonder huis. De laatste twee avonden hebben we bij onze ouders doorgebracht en ons ‘laatste (Hollandse) avondmaal’ genoten. Tussendoor hebben we ook nog even de auto verkocht. Vanochtend ook nog snel twee haringen gehapt en zojuist hebben we stiekem nog een kroketje verorberd.

Al met al ging het vandaag nog redelijk soepel. We hadden dan wel een koffer bijgeboekt, maar we hebben niet het gevoel dat we als pakezels op weg gingen.

2 reacties op “En toen zaten we al op Schiphol

  1. Hoi Sjoerd en Anja,
    Heel goede reis gewenst! Als ik dit schrijf zijn jullie natuurlijk al in KL… Zelf ben ik druk geweest met de voorbereidingen van Sinterklaas, dat traditionele Hollandse cultuurgoed maken jullie helaas net niet meer mee? Maar je maakt het goed met twee echte Hollandse haringen :) !
    Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie