Let the games begin

Deze update heeft even geduurd, maar dat komt niet doordat we een slechte reis hebben gehad. Integendeel: de reis verliep prima (behalve dat ik mijn horloge verloren ben bij de security) en we waren zelfs te vroeg hier. Het wachten heeft er meer mee te maken dat we nu pas internet hebben.

Nadat we even waren opgefrist in het hotel, hebben we nog een klein rondje gelopen en wat gegeten. Hierna was het echt tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend moesten we namelijk al weer vroeg op om de sleutels in ontvangst te nemen.

Dat vroeg op zou geen probleem blijken, gezien onze jetlag. Anja was echter zo moe, dat ze die in één keer heeft weggeslapen. We waren in ieder geval op tijd voor de sleuteloverdracht. Daarna was het snel zaak om de spulletjes die ik november al in KL had achtergelaten, hier te krijgen. Dit verliep ook prima, zodat we ‘s middags meteen door konden naar de hypermarché (het is niet alleen de naam die Frans klinkt, het is ook daadwerkelijk de Carrefour). Hier hebben we wat primaire boodschappen gedaan, maar tegelijkertijd ook wat andere nuttige dingen gehaald. Denk aan zaken als schoonmaakspullen en een stofzuiger.

Ook vandaag hebben we een aantal aankopen gedaan voor het huis. Niet alleen de internetverbinding, maar we hebben ook onze banden met Zweden weer flink aangehaald. Vanaf heden kunnen we dan ook koken, eten en drinken

Dit alles helaas tot op heden zonder auto. De bewaking begint nu ook al telkens zo’n gezicht te trekken als ze ons in de taxi zien aankomen: guttegut, daar heb je die twee weer in een taxi. We willen zelf uiteraard zo snel mogelijk een auto, want echt fijn is het, ondanks de lage kosten, niet om constant op zoek te zijn naar een taxi.

Behalve de auto zijn we ook nog druk bezig met de vergunningen. In principe is de aanvraag akkoord, alleen moet het proces zelf nog plaatsvinden. Morgen dus weer op pad om een kopie te maken van onze paspoorten met het stempeltje dat we het land in mochten. Even afwachten hoeveel deuren we nog af moeten…

Al met al zijn we hier dus al aardig aan het settelen. Het todo lijstje uit Nederlands is helemaal afgevinkt en het lijstje hier begint ook drastisch vol met vinkjes te staan. Dus zouden we willen zeggen: “Let the games begin!”

4 reacties op “Let the games begin

 1. Fijn hè al die “wereldwinkels,”? Hoef je je in ieder geval niet een rotje te zoeken naar een pembersih vakum of een gelas of kuali :)
  Succes met de bureaucratie en de stempeltjes.

  • In ieder geval fijn om direct je slag te kunnen slaan ja. Helaas heeft de Blokker het niet tot hier gered. Zelfs het concept is niet echt bekend. Gelukkig wist een collega ons naar Ace Hardware te sturen. Dit is meer een kruising van de Gamma en de Blokker.

   In het stempeltjes proces zijn we ondertussen ook weer een stapje verder: onze paspoorten liggen bij de autoriteiten.

 2. Hoi Sjoerd en Anja,
  Fijn dat het allemaal op (taxi)rolletjes lijkt te lopen!
  Grappig om te lezen: de aanvragen zijn akkoord, alleen het proces moet nog worden gevolgd :) .
  Heel veel succes! Hartelijke groeten, Huibert

 3. Zo, vanaf vandaag ben ik ook Account eigenaar bij de KL. Succes met de inburgering en inrichting. Ik ga braaf jullie wederwaardigheden volgen.

  Ik ga nu je fiets even goededag wensen. (die staat achter die van mij) Want ik ga naar de bakker.

  Groetjes,

  Piet

Geef een reactie