Ons nieuwe thuis

Kaartjes

Kaartjes

Ondertussen hebben wij al post uit Nederland ontvangen! Vijf kaartjes en een pakketje met een kookboek en (chocolade)pepernoten. Dit laatste was het afscheidscadeau van mijn werk, wat opgestuurd is vanwege de beperkte ruimte in onze koffers. Super! We hebben genoeg Nederlandse lekkernijen meegekregen: naast pepernoten natuurlijk ook drop en stroopwafels.
Kaartjes

Kaartjes

Gaan we lekker van smikkelen! Helaas moet alles wel in de koelkast omdat het anders smelt en/of heel snel bederft. Samen met de kaartjes die wij in Nederland al ontvangen hebben, staan ze nu in ons nieuwe huis in Kuala Lumpur. Maakt het een beetje eigen. We hebben ook al wat fotolijstjes gekocht en in ga binnenkort wat foto’s uitzoeken om af te laten drukken. Dan wordt het nog wat meer eigen.

Zicht op binnenterrein

Zicht op binnenterrein

Aan de ene kant hebben wij zicht op het binnenterrein met zwembaden en speelvoorzieningen en aan de andere kant hebben we zicht op de stad. Het binnenterrein ligt op de 5e verdieping. De lagen daaronder zijn allemaal parkeergarage. Zelf zitten we op de 10e verdieping, wat ik zelf net mooi vind.
Zicht op stad

Zicht op stad

Het appartement zelf is redelijk groot en erg licht en wordt steeds meer aangekleed. Op de foto’s ziet het er netjes uit, maar in werkelijkheid is alles behoorlijk vies en is een schoonmaakbeurt nodig. Dat ga ik dan ook maar doen de komende tijd. Sowieso moet je wat meer schoonmaken dan in Nederland, vanwege de warmte, de beestjes en het feit dat we een witte tegelvloer hebben waar je alles op kunt zien.

Woonkamer

Woonkamer

Sjoerd is deze week echt aan het werk gegaan en is dus de hele dag weg. Deze week heb ik me goed geamuseerd. Vooral het boodschappen doen neemt nog veel tijd in beslag. Alles moet met de metro en te voet, want we hebben nog steeds geen auto. En de dichtstbijzijnde supermarkt ligt niet echt om de hoek… Vanwege het warme weer (veel drinken) en omdat we geen kraanwater drinken (smaakt naar chloor en is lauw), is het een heel gesjouw. Zojuist heb ik zo’n Rolser karretje gekocht om het iets makkelijker te maken. Maar als je dan thuis bent, kun je meteen een frisse duik nemen in het zwembad. Lekker! Ook is er een fitness ruimte, waar ik me vanmorgen flink heb uitgeleefd.

Zojuist ben ik nog in de stad geweest om cadeaus te kopen voor vanavond. Dan is er namelijk een expat feestje en iedereen moet een kerstcadeau meenemen voor een ander. Hopelijk ontmoeten we hier wat leuke mensen, want hier in het complex is iedereen erg op zichzelf.

5 reacties op “Ons nieuwe thuis

 1. Jullie geloven het nooit! Ik Googlen naar het Rolser karretje, benieuwd wat voor een het er was, komt jullie blog als 5e tevoorschijn!
  Mooi dat het zwembad zo lekker dicht bij de deur is, aan de andere kant, jammer dat de bewoners zo op zich zelf zijn, ander had je een zwemclub kunnen starten. Was het een leuk feest?

  • Het expat feestje vrijdag was erg gezellig. Er was genoeg wijn, zodat sommige mensen een beetje ‘los’ kwamen (alcohol is hier erg duur vanwege de hoge belasting, maar het was afgekocht). We hebben ons dus flink tegoed gedaan aan de wijn. We hebben heel wat mensen ontmoet en gezellig mee gebabbeld. In het volgende bericht zal ik wel een foto van het feestje plaatsen. Ben vandaag bezig geweest deze mensen op te zoeken op de expat-site om met ze in contact te komen via de email.
   Groetjes, Anja

 2. Hoi Anja en Sjoerd,
  Wat leuk te zien dat jullie woning steeds meer ‘eigen’ wordt! Mijn kaartje staat er nog niet bij, maar dat kan ook any moment in KL aankomen :) . En het werk is nu echt begonnen: de tijd van ‘wennen aan KL’ lijkt al voorbij? Geniet van jullie nieuwe woon- en werkomgeving!
  Hartelijke groeten, Huibert

 3. Hoi Anja en Sjoerd!!!
  We genieten ontzettend van jullie blog, dus houd het goed vol— met leuke foto’s:). Het ziet er allemaal leuk uit en jullie beginnen wel een leventje daar op te zetten. Met veel trots las Mam (en wij ook) dat jullie een Rolser hebben gekocht. Super handig!
  Geniet ervan! En ik kijk uit naar de volgende plaatsting.
  Liefs, Bas, Coline & Octavia (en het kleintje)!

Geef een reactie