Gelukkig Nieuwjaar!

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!!! Ons laatste berichtje is inmiddels al weer even geleden. Dit omdat we vorige week druk zijn geweest en veel weg zijn geweest. Dit berichtje zal gaan over Oud en Nieuw. Ik zal later in een ander berichtje onze belevenissen van de week ervoor vertellen.

Kabelbaan

Kabelbaan

Voor Oud en Nieuw waren wij uitgenodigd door een collega van Sjoerd (Asraf) en zijn vrouw (Emma) om naar Bukit Tinggi (circa 50 km ten noorden van KL) te gaan en daar een nachtje te blijven slapen in een appartement. Zaterdag ochtend zijn we eerst naar Genting Highlands gegaan, een soort vakantieresort op een berg. Omdat het zo’n 2 km boven zeeniveau ligt, is het er erg aangenaam.
Anja in draaiende pot in outdoor park

Anja in draaiende pot in outdoor park

Het laatste deel van de tocht de berg op hebben we met de kabelbaan afgelegd. Het leek meer een skilift, maar dan zonder ski’s. Waar was toch de skiverhuur? Vanuit de gondels heb je een mooi uitzicht op het oerwoud, het laatste deel zagen we alleen niets omdat we in de wolken waren. Genting Highlands staat voornamelijk bekend om zijn casino, de enige in heel Maleisië!
Sjoerd in indoor park

Sjoerd in indoor park

Wij waren echter meer geïnteresseerd in het indoor en outdoor themapark. Echter, toen wij buiten in de tweede attractie zaten, begon het te storten. Alles wordt dan stopgezet, zelfs waaghalzen kunnen dan niet meer in de achtbaan. Omdat het maar niet ophield met regenen, zijn we maar naar het indoor park gegaan. Na de kabelbaan terug, zijn we doorgereden naar het appartement, halverwege de volgende berg: Bukit Tinggi. Na onze spullen hier gedropt te hebben zijn we de berg op gereden. Ook hier zijn verschillende attracties.

Colmar Tropicale

Colmar Tropicale

We zijn naar Colmar Tropicale gegaan, een klein Frans dorpje dat ze hebben nagebouwd. Het is niet meer dan één straat met een pleintje, maar het zag er schattig uit. Lekker pizza gegeten en daarna begon het feest. Zonder alcohol helaas, dat gaat niet zo goed samen met de Islam… Wij hadden veel (Europese) toeristen verwacht hier, net als bij Genting Highlands, maar er waren enkel Aziaten. Blijkbaar is dit resort niet zo bekend onder de toeristen. Eerlijk gezegd waren de mensen een beetje saai, zongen niet mee, dansten niet, etc. Op een gegeven moment werden er wedstrijdjes georganiseerd. Er werd niet gezegd wat. Omdat niemand mee wilde doen, besloten wij maar mee te doen. Het wedstrijdje was ons wel gelegen: ‘Bouw de hoogste en sterke toren met piepschuimblokjes en satéprikkers’. Vraag dat aan twee techneuten, waarvan er één bouwkunde heeft gestudeerd! Waar de andere deelnemers alleen maar aan hoog dachten, was onze toren (natuurlijk) de sterkste. De andere torens lagen bij één stuk karton al om, maar die van onze was niet om te krijgen. Dus, ‘yes’, gewonnen. En wat was de prijs: een cadeaubon om in het resort op te maken, maar niet geldig op feestdagen stond er met kleine letters.
Emma en Anja

Emma en Anja

En het bedrag van de prijs was net zoveel als de entree om het park op te komen… We besloten de volgende dag maar terug te komen om toch te proberen de prijs op te maken. En dat is gelukt, de kleine lettertjes konden ze zelf blijkbaar niet lezen… Iets voor 12 uur begon het aftellen en was er mooi vuurwerk. Waar wij in Nederland dan beginnen met het echte feest, gingen de meeste mensen hier naar huis of naar hun hotel op het resort. Dat was wel een beetje een tegenvaller. We zijn om half 1 dan ook maar weer terug gegaan naar het appartement.

Het voordeel van niet drinken en vroeg naar bed gaan is dat je de volgende dag veel kunt doen. Zoals eerder gezegd zijn we terug gegaan om de cadeaubon op te maken en de andere attracties te bekijken. Daarvoor eerst nog even wat rijst met kip gegeten als ontbijt. Terug op de berg zijn we naar de Botanische tuin geweest. Hiervoor moest je eerst een hele berg oplopen, om vervolgens in de Botanische tuin via traptreden weer af te dalen. Daarna weer omhoog naar het Japanse dorp. Niet echt bijzonder… Daarna weer naar beneden. Al met al een hele work-out. Was met een kater een stuk moeilijker geweest. Je kon ook nog fietsen huren om de bergen te beklimmen, maar dat was ons een beetje te veel. Daarna zijn we maar weer richting KL gereden en thuis nog wat gerelaxt.

3 reacties op “Gelukkig Nieuwjaar!

 1. Ook jullie natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Jullie zijn het in ieder geval goed begonnen met een stevige work-out. Zo zie je nog eens wat :)

 2. En uiteraard: De beste wensen! Een gezond en voorspoedig 2012 gewenst!

  Tjonge, Jullie KL-avontuur is veel diverser en dieper dan ik me ooit had voor kunnen stellen…. Tuurlijk, het is een andere wereld, maar als je het zo leest toch volledig onvoorstelbaar genuanceerder en anders.

  Net als ongetwijfeld al jullie andere “achterblijvers” heb ik op de 31e continu zitten rekenen hoe ver jullie nog van nieuwjaar af zaten. Het blijft een raar idee die tijdzones. Vanuit een stormachtig, nat Nederland: Gelukkig Nieuwjaar!

 3. Hoi Anja en Sjoerd,
  Van harte wens ik jullie een heel gelukkig en voorspoedig Niewjaar!
  Nou, jullie jaarwisseling is wel heel bijzonder geweest, echt anders dan in NL :) . Maar ik vind het vooral leuk om te zien dat je gewoon niet uitgekeken raakt in en om KL en in Maleisië: zelfs Japanse dorpen en een Franse straat nagebouwd. En je verhaal over die ‘slimme’ prijs bij de bouwwedstrijd is echt hilarisch!
  Hier in NL hebben we ook stortregens, maar ook waait het hard en het is behoorlijk fris. Het water in Noord NL staat hoog aan de dijken, er geldt weer een ‘code oranje’. Dan kun je toch beter in KL zijn hè?
  Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie