Koek en sopie

Zojuist lazen we op nu.nl dat het in Nederland weer bar en boos is met de ‘heftige’ sneeuwval. Het is niet zo dat jullie de enigen zijn met kou. Afgelopen zaterdag zijn wij namelijk gaan schaatsen! Ja echt… er is hier namelijk een shoppingmall met een ijsbaan. Overigens staat dit helemaal los van de naam, want het is de Sunway Pyramid mall. En die is inderdaad in de vorm van; je komt zelfs binnen via een Sphinx.

Koek en sopie hoek

Koek en sopie hoek

Anja is klaar om het ijs op te gaan

Anja is klaar om het ijs op te gaan

De Nederlandse Vereniging organiseert elk jaar een uitje naar deze schaatsbaan. Om tussen het schaatsen door even bij te komen, was er een ‘koek-en-sopie’ hoekje ingericht met allerlei echte Hollandse lekkernijen: eigengemaakte snert en verrukkelijke hutspot volgens. Beiden volgens grootmoeders recept en natuurlijk vergezeld van plakjes rookworst. Om het plaatje helemaal af te maken, was er ook nog lekkere warme chocolademelk. Na een paar rondjes 29.3 ging dit alles er goed in, waarna we aangesterkt en wel het ijs weer op konden.

En laat de fabrikant van de rookworsten nu ook nog eens lekkere warme oranje mutsen maken. Het is toch maar goed dat ik dat deel van mijn oranje verzameling in de opslag heb gelaten, want anders had ik die mutsen hier nu dubbel!

Schaatsen in zomerse outfit

Schaatsen in zomerse outfit

Het was een geslaagde activiteit. Toch was het wel een raar gezicht: niet zozeer de tientallen blonde koppies en evenzoveel oranje getooide hoofden, maar vooral zoveel mensen met korte broeken en t-shirts op het ijs. Wij hadden, op advies, wel een lange broek aan maar hadden het veel te warm. Waarschijnlijk dat deze in combinatie met de verplichte handschoenen en de iets teveel van het goede was.

1 reactie op “Koek en sopie

  1. Helemaal in de oranje-sfeer op het ijs, wat leuk! Hier in NL is na één nacht -10 graden vorst de Elfstedenkoorts alweer uitgebroken… En dat terwijl de (echte) weerkundigen het erop houden dat de vorst niet langer aanhoudt dan tot medio volgende week…Ben benieuwd!

Geef een reactie