Nieuwe speeltjes

Zoals Anja al aangaf, hebben wij net voor het nieuwe jaar onze verscheepte spullen ontvangen. Uiteraard waren we hier meer dan blij mee. We hebben al een paar keer een spelletje gespeeld, de mixer is al goed gebruikt voor verse sappen en we kunnen wat meer afwisselen met onze kleding.

Je zou zeggen dat we hiermee tevreden mensen moeten zijn. Uiteraard zijn we dat ook. Echter, er waren nog twee speeltjes waar we niet over beschikten: een televisie aansluiting, alsmede een auto. Nu had de aansluiting niet de hoogste prioriteit, maar we hadden na vijf weken het gevoel dat het toch wel fijn was om af en toe eens tv te kunnen kijken. Sinds donderdag beschikken we dan ook over een satelliet aansluiting.

Onze nieuwe auto

Onze nieuwe auto

Blijft over de auto. En jawel: samen met een collega zijn we gisteren naar een 2e-hands automarkt geweest. Deze schijnt elke zondag gehouden te worden in en rond een grote parkeerplaats. Gelukkig was mijn collega er bij, want hij kon goed aangeven welk model goed was (denk aan ‘deze bevat een Renault motor’ en ‘deze automaat is niet goed, want het is slechts een 3-speed’). Tijdens het rondkijken lieten we ons oog op een Proton Gen2 vallen. De auto zelf was niet te oud, niet te duur en ook de kilometerstand was, in vergelijking met de rest, gunstig.

Toen we terugkwamen, bleek er nog een andere geinteresseerde te zijn. Gelukkig wilde deze meneer met creditcard betalen. Gelukkig, omdat de verkoper niet voor de 6% transactiekosten wilde betalen. Zodoende konden wij onze slag slaan… Uiteraard nog even een proefrit gemaakt en hij reed super! Was wel even wennen: zowel de automaat als het feit dat ik links moest rijden. Maar gelukkig hebben we in de afgelopen periode al aan het verkeer kunnen wennen. Komende woensdag volgt als het goed is de overdracht, want er moet nog een keuring volgen, alvorens de koop door kan gaan.

5 reacties op “Nieuwe speeltjes

  • We hebben hem zojuist overgeschreven en opgehaald. En jawel… we hebben rotondes gereden. Was vooral leuk omdat je toch wel erg snel geneigd bent de binnenbocht te nemen omdat je dan rechts rijdt :D

   Bij het parkeren moest ik een paar keer steken, dat was wel heel weird, omdat ik telkens mijn koppeling in wilde drukken.

   Het went goed en je leert al heel snel ook wat brutaler te rijden!

 1. Mooie auto! Leuk om die technische details te lezen: ik rijd in zo’n oude auto dat ik zelfs nog gewoon een diesel met vier versnellingen heb…
  Mijn eerste ervaringen met links rijden (in UK) in een auto met versnellingsbak was dat ik de neiging had bij snel terugschakelen steeds eerst de rechter deurknop te pakken. Maar het went snel :) .
  Hartelijke groeten, Huibert

 2. Ha een automaat! Eigenlijk heel relaxed toch! Ik snap eigenlijk niet waarom we in europa in handgeschakeld rijden….

  O ja, wat ik trouwens heb overgehouden na een paar weken links rijden in Zuid Afrika (toen ik echt NET mijn rijbewijs had, dus waarschijnlijk in een kritieke periode), dat ik nog altijd in de war ben met de richtingaanwijzer en de ruitenwisser. Ik zou nu ook niet kunnen zeggen welke welke is. Stom he!

 3. Omdat schakelen gaaf is! Maar om zo aan het chaotische verkeer te wennen is dit wel prettig.

  Overigens hebben wij dat andere probleem niet, want Proton maakt sturen aan de rechterkant met ‘europese’ interface.

Geef een reactie