Een week van borrelen en eten…

Barbeque voorbereiden

Barbeque voorbereiden

Afgelopen anderhalve week stond voor een groot deel in het teken van Sjoerd’s werk. Zijn baas was namelijk weer eens in KL en om deze reden wilden wij een barbecue bij ons thuis (aan het zwembad) organiseren voor alle collega’s inclusief partners. Ik ben daar een groot deel van vorige week mee zoet geweest. Allereerst ben ik maandag naar de Ikea (de enige in heel Maleisië!) gegaan om schalen en dergelijke te halen. Dinsdag het menu verzinnen en woensdag alle boodschappen halen. Zoals we al eerder schreven, is boodschappen doen hier bijna een dagtaak. Vooral omdat ik een aantal westerse ingrediënten nodig had en hiervoor naar een ‘expat’ supermarkt moest. Maar omdat deze redelijk duur is, ben ik ook nog naar de Tesco geweest voor de overige boodschappen.
De koelkast vol eten en drinken

De koelkast vol eten en drinken

Donderdagochtend ben ik maar meteen begonnen met de voorbereidingen en dat bleek later wel nodig. Ik had weer eens (te) veel in mijn hoofd gehaald, zodat ik om vijf uur ’s middags nog lang niet klaar was. Dat krijg je ervan als je alles zelf wilt maken… Overigens moet je dat hier wel, want van kant en klaar eten hebben ze hier in de supermarkt nog nooit gehoord! En we wilden natuurlijk een beetje indruk maken op onze gasten. Gelukkig kwam Sjoerd iets eerder uit zijn werk terug om te helpen en de barbecue aan te steken. Even zag het er naar uit dat het zou gaan regenen, maar gelukkig is het droog gebleven. Wat minder handig is, is dat je telkens op en neer aan het rennen bent met al het eten en drinken tussen de barbecue op het binnenterrein en het appartement op de tiende verdieping. We wilden graag een groepsfoto maken, met de Petronas Twin Towers op de achtergrond, maar Sjoerd’s collega was helaas zijn camera vergeten. Onze camera maakt namelijk niet echt geweldige foto’s in het donker… Maar al met al was het zeker een geslaagde avond! En omdat er nog eten over was, hebben we de volgende dagen nog volop kunnen genieten.

Vrijdag zouden we na het werk ‘even’ wat gaan drinken met wat collega’s boven in de toren waar Sjoerd werkt. Dat ‘even’ werd een uur of 11 ’s avonds en toen moesten we nog wat te eten zoeken. Dat kon ik wel gebruiken! Uiteindelijk zijn we bij de McDonald’s beland; de enige optie op dat tijdstip. Omdat we tot die tijd niets gegeten hadden, kwamen de drankjes wel erg hard aan en besloten we hierna maar naar huis te gaan. Enkele diehards gingen daarna nog door. Maar aan de sms’jes van de volgende dag te horen, waren wij verstandig geweest.

Gisteren vroeg Sjoerd’s baas of we zin hadden om na het werk even een hapje te eten in de buurt van het kantoor. Ook dat eindigde iets anders dan in eerste instantie gedacht: eerst nog borrelen met een klant die op bezoek was, daarna Thais eten met een fles wijn erbij en dubbele espresso met een cognac toe. Toen was het al weer middernacht… De komende week moeten we maar weer wat rustiger aan doen denk ik.

Little India Brickfields

Little India Brickfields

In het weekend hebben even wat anders gedaan. We zijn naar Little India Brickfields geweest. Kleiner dan het ‘bekende’ Little India in het centrum, maar zeker zo mooi om te zien! Little India Brickfields staat bekend om zijn bakstenen – met bloemen op de weg geschilderde – bestrating, kleurrijke bogen en plantenbakken parallel aan de weg en de typische Indiase stijl straatverlichting. Ook moet je niet vergeten eens omhoog te kijken. Dan sta je versteld van alle reclame-uitingen en vele kleuren. Sjoerd heeft weer mooie foto’s kunnen maken. Daarna nog maar even een ‘bananenblad’ maaltijd gegeten: een bananenblad met hierop meerdere vegetarische curry’s met rijst. Heerlijk! Hierna heb ik Sjoerd nog twee winkelcentra laten zien waar ik eerder alleen al geweest was en hebben we allebei schoenen gekocht.

Little India Brickfields

Little India Brickfields

Afgelopen maandag was mijn eerste redactievergadering van de Flits, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging. Dat was vroeg opstaan, want het was bij Rob thuis en die woont aan de andere kant van de stad, in een voorstad. Aangezien je hier in de spits geen idee hebt hoe lang je er op rijdt, was ik maar op tijd vertrokken. Uiteindelijk was ik meer dan een half uur te vroeg, terwijl de andere dames een half uur te laat waren… Weer wat geleerd: op tijd komen is hier niet zo belangrijk. Je geeft gewoon de traffic jam de schuld!
Ik heb een tweetal items aangewezen gekregen die ik elke maand ga doen: de agenda en het prikbord (leuke weetjes e.d., ook in relatie met NL) en deze maand mag ik een stukje schrijven over een restaurantje bij ons in de buurt. Mogen we hier weer lekker gaan eten en foto’s maken! Volgende keer misschien een stukje schrijven over een verre reis ofzo. Maandag middag ben ik meteen aan de slag gegaan, omdat er voor de eerstvolgende editie (deadline is al geweest) nog een paar tekstjes geschreven moesten worden. Als jullie nog leuke weetjes, opmerkelijke feiten, hot items en dergelijke uit NL weten, houd ik mij aanbevolen! :)

En morgen ga ik naar een congres van de IWAKL (International Women’s Association KL) ter ere van International Women’s Day. Ben benieuwd!

1 reactie op “Een week van borrelen en eten…

  1. Hoi Anja en Sjoerd,
    Wel hartstikke leuk dat jullie midden in het sociale leven staan met alle socials, borrels en diners, je hoeft je echt niet te vervelen buiten het werk om! En wat een tijd en energie heb je in de BBQ gestoken Anja, echt geweldig goed! Hoe vaak heb je wel van de lift gebruik moeten maken tussen het binnenplein en de tiende verdieping :) ? En wat goed dat je nu meeschrijft in het blad Flits, klasse om zo creatief mee te werken aan het blad! Dat kan alleen maar een succes worden want jullie verhalen uit KL vind ik ook al zo leuk om te lezen!
    Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie