Wederom alleen…

Zoals sommigen van jullie al weten, is Sjoerd deze week in Nederland, en ik dus alleen in KL. Afgelopen zaterdag is hij vertrokken en zondag eind van de middag kan ik hem ophalen op het vliegveld. Het is dus niet alleen een week, maar ook twee weekenden! Als hij zondag thuis komt is het een hapje eten en dan al weer snel naar bedje toe. En dan begint maandag de ‘normale’ week weer.

Daarom heb ik me deze week maar een beetje verwend: maandag ben ik naar de kapper geweest en dinsdag voor een voetscrub op pad gegaan. Vooral het haren wassen bij de kapper is hier heerlijk: het duurt wel een kwartier en ze geven meteen een hoofdmassage. Daarna uitgebreid knippen en föhnen, knippen en weer föhnen. Waarschijnlijk had het er ook mee te maken dat ik de enige was in de hele salon en ze daarom tijd genoeg hadden. Daarna heb ik maar een lekker geurtje voor mezelf gekocht. Nou maar hopen dat Sjoerd zondag met nog meer cadeaus uit Nederland terug komt…

Woensdag was er weer een koffie ochtend, dus lekker gebabbeld over van alles en nog wat. Vaak hebben de dames ook nog tips voor uitstapjes, eten en alledaagse dingen. En ondertussen heb ik ook al tips voor anderen. Daarna heb ik boodschappen gedaan voor een oer-Hollandse hap: wortelstamp, maar dan wel à la Anja natuurlijk. Ook maar wat fruit gekocht om lekkere juices te maken. En tot nu toe heb ik elke dag gezwommen of gefitnesst. Goed hè?

Banana leaf restaurant

Banana leaf restaurant

Vandaag stond er een lunch met de leden van de Flits redactie op het programma. Aangezien we eerst bij iemand thuis moesten verzamelen en daarna met één auto naar de locatie gingen, en daarna hetzelfde verhaal weer terug, ben je hier al gauw bijna vier uur mee zoet. We waren uitgenodigd door Jimmy, een local die de opmaak en het afdrukken van het tijdschrift doet, om met hem mee te gaan naar een typisch ‘banana leaf ‘ restaurant. Hier wordt je eten geserveerd op een bananenblad en eigenlijk hoor je het met je handen te eten. Het schijnt dat eten van zo’n bananenblad veel lekkerder is dan van een bord.
Eten bij het Banana leaf restaurant

Eten bij het Banana leaf restaurant

Wederom was het een plek waar je zelf noooooit zou komen en zag je er alleen maar locals. De locatie zelf had iets speciaals: normaal zit je ergens aan de straat met een golfplaten dak boven je hoofd. Hier zaten we buiten, half onder de bomen.
Ze komen langs met van alles: rijst, saus, groenten, kip, schaap, vis, inktvis en nog veel meer. Telkens kun je kiezen of je iets wil of niet. Ook staan ze bekend om hun super lekkere roti canai. Die paste er alleen niet meer bij. Zeker een plek waar ik met Sjoerd nog wel een keertje terug ga komen. Tijdens de lunch kreeg ik nog complimenten over mijn eerste aangeleverde teksten voor de Flits. Dat is toch fijn om te horen.

Nou vrijdag en zaterdag nog alleen doorkomen, dan komt Sjoerd zondag terug.

7 reacties op “Wederom alleen…

 1. Hoi Anja,
  Inderdaad knap hoor hoe je je redt in Maleisie! En leuk dat je eerste artikel klaar is…. komt het ook op jullie blog?
  Vanavond voel ik even met je mee. Bart is met Sjoerd naar he Walhalla en uit eten…. en ik mocht op de jongens passen…. Helaas gaat het me deze week niet meer lukken om Sjoerd te zien. Maar dat gaan we inhalen als jullie beide naar Nederland op vakantie komen!
  Zet hem op de laatste 2 dagen. Enne ik wacht weer op jullie nieuwe blog, blijft leuk om te lezen.
  Groetjes Patricia

  • Hoi Patricia,
   Ik zal een kijken of ik het artikel op de blog kan plaatsen. Goed idee.
   Bart heeft het goed voor elkaar: jij thuis op de jongens passen en hij lekker bier drinken… En natuurlijk gaan we elkaar zien als wij samen naar NL komen! Waarschijnlijk rond augustus. Hopelijk zijn jullie dan niet op vakantie.
   En goed om te horen dat jullie nog steeds trouwe lezers zijn (en ook nog eens reacties plaatsen)!
   Groetjes, Anja

 2. Het enige nadeel van zo’n blog bleek afgelopen zondag hier in Veldhoven. Sjoerd heeft weinig te vertellen, want we hebben al zo veel gelezen.
  Goed dat ie voor spelletjes kwam…. ;-)
  Gelukkig valt er tussen ons nooit gauw een stilte. En het blijft gewoon gaaf zo Kuala Lumpur toerist. Waar ik met Maleisië en omgeving eerst zo’n vaag idee had, net als de kaart van Afrika in 1800, krijg ik steeds meer het idee: tjonge wat een land, wat een avontuur. Daar zou ik ook wel een vorkje willen prikken….
  Nog een paar nachtjes volhouden, Anja.

  Groetjes uit Veldhoven

 3. Ik zie een levensgroot probleem op ons afkomen. Die (tijd bij de) kapper geloof ik wel; als man is dat natuurlijk wat eenvoudiger. Maar het water loopt mij in de mond als ik lees en zie wat er allemaal voor heerlijks te halen is. Kun je een schatting maken welke termijn wij straks minimaal nodig hebben om dat allemaal in voldoende mate te kunnen controleren? Ik kan mij er nu al op verheugen!

  Pap
  (In dit geval is “controleren” natuurlijk een mooie omschrijving voor “meemaken”)

  • Wil je alle gelegenheden bezoeken die wij (tegen die tijd) uitgeprobeerd hebben (en goed bevonden zijn), dan ben je wel even bezig. Maar in twee weken kun je al veel “meemaken” en een goede indruk krijgen.
   Geniet nog heel even van Spanje en begin je daarna maar voor te bereiden op Maleisië…

 4. Hoi Anja, dit is de tweede keer dat je alleen ‘achterblijft’ in KL… Maar het heeft gelukkig geen invloed op je verhalen, want die zijn steeds weer hartstikke leuk! Was het voor Sjoerd een te drukke zakenreis om uiteindelijk samen naar NL te gaan? In ieder geval komen jullie deze zomer nog samen naar Nederland, fijn dat je dan de familie weer kunt ontmoeten! Nog even sterkte gewenst de komende dagen en zondag is Sjoerd gelukkig weer thuis in KL :) !
  Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie