Voorbereiden op Perth en het EK

Ondertussen ben ik al weer terug uit Perth en komt Sjoerd vanavond laat terug. Voordat we beschrijven hoe geweldig het was in Perth, hebben jullie nog wat tegoed van de week voordat we naar Perth zijn gegaan. Die week was een beetje hectisch, daarom een verlaat verslag…

Poster EK

Poster EK

We zijn druk bezig geweest (en zijn dat nog steeds) met de voorbereidingen op het EK. Op het laatste moment is er een groepje ontstaan wat de organisatie hiervan op zich wil nemen. Twee jaar geleden stond een café in het centrum van KL, Havana, geheel in het teken van Oranje. Het was een compleet Oranjehuis geworden. Dit willen we dit jaar met het EK evenaren. Ik ben druk bezig zoveel mogelijk oranje spul te verzamelen, wat hier iets moeilijker is dan in Nederland… Ondertussen hebben we oranjeshirts voor ons zelf gekocht en heeft Sjoerd zelfs het Heineken rugnummershirt ontvangen uit Nederland!
Sjoerd met zijn Heineken rugnummershirt en de nieuwe ipad

Sjoerd met zijn Heineken rugnummershirt en de nieuwe ipad

Daarnaast krijg je bij aankoop van een tray Carlsberg een EK shirt cadeau, met de keuze uit Duitsland, Engeland, Spanje en Nederland. Rara, welke wij gekozen hebben… Voor de zekerheid maar twee trays gekocht, dus ook twee shirts. Keuze genoeg dus. Sjoerd heeft zich meer bezig gehouden met de ‘computer’ gerelateerde aspecten, zoals een aankondigingposter voor in de Flits en de EK pool. Nog maar twee nachtjes slapen en dan gaat het beginnen! De eerste wedstrijd is rond een fatsoenlijk tijdstip (12 uur ‘s nachts), de wedstrijden daarna zijn om kwart voor 3 ’s nachts.

TTDI wet market: lamsvlees

TTDI wet market: lamsvlees

Op vrijdag ben ik samen met een vrouw van de IWAKL (International Women’s Association KL) naar de TTDI wet market geweest. TTDI staat voor de naam van de wijk waarin de markt ligt: Taman Tun Dr Ismail. Aangezien zij al zes jaar in KL woont en er elke week komt, kon ze mij precies uitleggen waar ik moest zijn, en vooral ook waar niet… De meeste wet markets in KL zijn erg vies en onhygiënisch (kippen liggen er gewoon in 40 ̊C zonder ijs of iets dergelijk), maar de TTDI wet market is veel schoner en hygiënischer (en niet echt ‘wet’). Hij is wel wat duurder, maar dat heb ik er wel voor over.
TTDI wet market: kruiden en specerijen

TTDI wet market: kruiden en specerijen

Bovendien is het nog steeds goedkoper en zijn de producten van een betere kwaliteit dan in de supermarkt. En de verkopers willen je echt helpen en advies geven. Enig nadeel is dat het niet echt om de hoek ligt. Hier ga ik zeker nog terugkomen, ook met Sjoerd! Nadat ik wat fruit en vers gemalen rundergehakt (halve prijs van in de supermarkt!) gekocht had, ben ik maar weer naar huis gegaan.

Zaterdag hebben we alvast een voorproefje op het westerse eten in Australië gedaan en hebben lamsbout en steak bij Souled Out gegeten. Zondag kwamen we erachter dat je in Australië converters nodig hebt en zijn deze dus maar even gaan kopen. Hoewel we eigenlijk hiervoor naar de mall gingen, kwamen we, naast de converters, thuis met de nieuwste ipad… Hoeven we geen ruzie meer te maken wie met de ipad op de bank mag zitten en wie achter de laptop of de computer moet zitten.

Kookgroep met chicken rendang in bereiding

Kookgroep met chicken rendang in bereiding

Dinsdag was het weer tijd voor de kookgroep van de IWAKL. Dit keer typisch Maleis eten! Je kunt wel ‘gewoon’ een recept uit een kookboek volgen, maar een real life uitleg is toch altijd beter. Bovendien kun je vragen stellen en kregen we extra uitleg over de ingrediënten. Op het programma stonden chicken rendang, lemak cili padi ikan, sambal belacan en kerabu pucuk paku. We begonnen met de chicken rendang. Wat een ingrediënten heb je daar voor nodig, zeg! Maar de smaak, gelukkig mochten we naderhand alles proeven, was geweldig! En dezelfde pasta kun je gebruiken voor beef rendang. Gedurende de tijd dat de kip aan het koken was, werden de andere gerechten bereid. Eerst werd er lemak cili padi ikan (vis in een romige, pittige saus) gemaakt. Alhoewel ik geen vis eet, was de saus erg lekker. Ook werd er sambal belacan (garnalen sambal) gemaakt, die later weer gebruikt werd als basis voor de kerabu pucuk paku (fern shoot salade). Deze sambal eet je traditioneel met Maleise, ongekookte groenten en kruiden. Deze sambal, inclusief groenten en kruiden, hadden wij al eerder gegeten bij het bbq fish tentje (zie vorig verslag). Ook al zaten er garnalen in, ook deze beviel mij goed, alleen een beetje te pittig. Maar als je het zelf maakt, kun je het natuurlijk pittig maken naar je eigen smaak. Daarna werd de salade van fern shoot gemaakt met de sambal als basis voor de saus. Er werd afgesloten met een proeverij van alles, vergezeld door een leuk praatje met de dames. Ik kan niet wachten tot de volgende sessie…

Ondertussen is de nieuwe Flits weer gearriveerd. Ditmaal met minder artikelen van mij erin, omdat er wat geschoven is. Naast de kalender, alleen het prikbord. Maar volgende maand weer meer van mijn stukjes.

Geef een reactie