Terug van weggeweest

Wat Leiden wij toch een heerlijk leven

Wat Leiden wij toch een heerlijk leven

Een van de leuke aspecten van ons blog, is dat we de afgelopen twee weken niet continu hebben hoeven vertellen wat we nu precies doen in Kuala Lumpur. Natuurlijk is het enorm gaaf om alle belevenissen (nogmaals) te delen, maar er is hier ondertussen ook zoveel gebeurd. Mensen gaan trouwen/zijn getrouwd, kinderen worden geboren en sommigen zijn van woning veranderd.
Wat is de Noordzee toch fijn

Wat is de Noordzee toch fijn

Genoeg dus om ons ook even ‘live’ bij te praten. Een van de redenen om onze vakantietijd in Nederland door te brengen. Zodoende hadden we lekker tijd over om van iedereen te horen hoe het leven hier nu verder gaat. Nou ja, tijd over… sinds de officiële start van onze vakantie – twee weken na aankomst in Nederland, hebben we flink wat kilometers door Nederland getoerd. In de afgelopen maand hebben we op Flevoland na alle provincies bezocht. En dan nog hebben we helaas niet iedereen kunnen spreken en/of zien.

Ons tijdelijke onderkomen

Ons tijdelijke onderkomen

Op zo’n moment begin je een beetje te beseffen wat geleefd worden betekent. Niet dat dit vervelend was hoor, want door even niet met werk bezig te zijn, zijn we voldoende tot rust gekomen.
Lekker op pad met de fiets

Lekker op pad met de fiets

Daarbij komt dat we ook lekker aan ontspanning hebben gedaan, ondanks dat we elke dag naar een afspraak toe leefden. Wat hierbij wel fijn was, was het feit dat we ons eigen thuis hadden op een vakantiepark en hier ook mensen konden uitnodigen. Vooral dit laatste compenseerde het uit-de-koffer-uit-de -koffer leventje dat we haast begonnen te leiden (lijden?).

Gelukkig zijn er de afgelopen weken wat mooie dagen geweest, zodat we lekker van het zonnetje, het strand en de fiets konden genieten. Als klap op de vuurpijl hebben we zaterdag een 10-holes boerengolf gespeeld op de baan van Liessel. Dank voor dit fantastische idee Ev!

Al met al twee fantastische weken en een goede besteding van onze vakantie. Dank iedereen.

Wordt dit een hole in 1?

Wordt dit een hole in 1?

Aangezien we vaak te horen krijgen dat ons blog wel erg op eten gericht is, kan ik dit stukje natuurlijk niet afsluiten zonder ook even over de Nederlandse keuken gerept te hebben. Het blijkt dat Nederland toch ook een behoorlijk aantal culinaire hoogstandjes heeft die we in Kuala Lumpur niet of nauwelijks hebben. Zo hebben wij hier volop genoten van:
• Stroopwafels
• Hagelslag
• Kaas
• Krentenbollen
• Haring
• Filet americain
• Brabantse eierkoeken
• Zeeuwse mosselen
• Limburgse vlaai
• Groninger koek
• Drop
• Lekkere BBQ (toch weer 4x!)
• Aardappelen/groente/vlees
• Toetjes

1 reactie op “Terug van weggeweest

  1. Hoi Sjoerd en Anja,
    Ik mis de bitterballen in jullie opsomming :) ! Die zijn toch ook typisch NL, of kom je die toch tegen in KL? Sjoerd, hartstikke leuk je afgelopen zaterdag nog te hebben gesproken! Wat een druk leven hebben jullie ‘geleid’ of ‘geleden’ in Nederland, wordt het nu iets rustiger nu je weer thuis bent in KL??
    Hartelijke groeten, Huibert

Geef een reactie